• Home
  • Over ons
  • Diensten
  • Jobs
  • Contact

Afpaling

Intro

Een afpaling omvat dat een landmeter-expert bepaalt waar uw eigendom eindigt en een andere eigendom begint. Reken op een expert ter zake voor een correcte afpaling. Daarbij wordt de perceelgrens bepaald. Er is sprake van zowel een gerechtelijke afpaling (de rechtbank geeft de opdracht) als een minnelijke afpaling (de eigenaars geven de opdracht). De grenslijn wordt bij een minnelijke afpaling geregistreerd in een authentieke akte. Indien de minnelijke afpaling niet tot een akkoord leidt binnen de drie maanden, wordt de afpaling in rechte gevorderd en overgedragen aan de administratie. Alle kosten zijn ten laste van de eigenaars voor gelijke delen, zonder afbreuk te doen aan de toepassing van de regels inzake buitencontractuele aansprakelijkheid.

Werkwijze

1. Opmetingen

Op de betreffende percelen.

2. Juridische grensonderzoek

Een onderzoek vormt de basis voor de afpaling.

3. Bemiddeling & akkoord

We plaatsen grenspalen en formaliseren de pv.

4. Proces-verbaal

Wordt geregistreerd en is tegenstelbaar aan derden.

De kostprijs is afhankelijk van de grootte van de percelen, de vorm van de percelen, enz… De eigenaars dragen steeds alle kosten voor gelijke delen. Vraag hier een offerte voor meer info.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ben jij een pietje precies en wil jij graag een sterke carrière in landmeting uitbouwen? Zoek je een bedrijf waar je je uitdagingen kan kiezen & veel bijleert? Dan zit je goed bij PLAN².

Waarom kiezen voor Plan²

Kwaliteit

We zijn trots op ons werk en willen enkel topkwaliteit afleveren. Door onze sterke in-house expertise garanderen we een kwalitatieve dienstverlening. Bovendien werkt ons kantoor conform VLABEL, GRB en AWV waardoor we aan alle kwaliteitsvereisten voldoen.

Ervaren team

Alain en Bram zijn zeer trots op hun ervaren team. Onze landmeters hebben elk hun eigen vakgebied & expertise waarin ze uitblinken. Daardoor hebt u voor elke vraag een gespecialiseerd aanspreekpunt.

Partnership

De focus van onze onderneming ligt op de lange termijn. Zo benaderen we elk project, elke samenwerking met een duidelijke langetermijnvisie en nemen we graag een partnerrol op.

Eerlijkheid

Eerlijkheid duurt het langst, daar zijn we rotsvast van overtuigd. Daarom willen we u als betrokken partner correct inlichten over wat er precies kan en wat er niet mogelijk is. Op die manier garanderen we een plan dat omgezet kan worden in realiteit.